Lajme nga Bota

Izolimi sjell tensione në Austri dhe Holandë, makina të djegura dhe protestues të plagosur nga policia

Izolimi sjell tensione në Austri dhe Holandë, makina të djegura

Mijëra qytetarë kanë dalë në rrugët e Vjenës për të protestuar kundër rregullave ndaj Covid, izolimit dhe vaksinimit të detyrueshëm që do të vendoset nga muaji shkurt. Situata është tensionuar orët e fundit. Disa protestues janë arrestuar, por nuk ka një numër të saktë.

Izolimi sjell tensione në Austri dhe Holandë, makina të djegura

Izolimi sjell tensione në Austri dhe Holandë, makina të djegura

Po aq e tensionuar paraqitet situata në Holandë, në Roterdam. 7 protestues janë plagosur gjatë përleshjes me Policinë. Të tjerë janë vënë në pranga.

Izolimi sjell tensione në Austri dhe Holandë, makina të djegura

Protesta kanë nisur edhe në Zagreb. Arsyeja është e njëjtë, shtrëngimi i masave kundër Covid.

Izolimi sjell tensione në Austri dhe Holandë, makina të djegura

Izolimi sjell tensione në Austri dhe Holandë, makina të djegura

Izolimi sjell tensione në Austri dhe Holandë, makina të djegura

Shifrat në rritje kanë bërë që këto shtete të marrin masa, por në prag të festave, vendimet nuk janë pritur mirë nga qytetarët.