Lajme nga Bota

Japonia do të mirëpresë turistët e huaj nga 10 qershori

Japonia do të mirëpresë turistët e huaj nga 10 qershori

Pas më shumë se dy vjetësh izolim, Japonia do të mirëpresë përsëri udhëtarët ndërkombëtarë këtë javë.

Më 10 qershor, turistët e huaj mund të hyjnë në Japoni.

Megjithatë, prioriteti i qeverisë qëndron ende në rritjen e numrit të turizmit vendas, tha Tadashi Shimura, president i Shoqatës Japoneze të Agjentëve të Udhëtimit.

Edhe para pandemisë, turizmi vendas kontribuoi shumë më tepër në produktin e përgjithshëm të brendshëm bruto sesa turizmi i huaj.

Turizmi i përgjithshëm kontribuoi me 28 trilion jen (211 miliardë dollarë) në ekonominë e Japonisë në vitin 2019, me gati 80% - ose 22 trilion jen - që vinin nga turistët vendas, sipas një raporti nga Agjencia Japoneze e Turizmit.

Japonia mirëpriti rreth 32 milionë vizitorë të huaj në vitin 2019 dhe kishte qenë në rrugën e duhur për të arritur qëllimin e saj prej 40 milionë në 2022.

Sidoqoftë, pandemia bëri që numrat e mbërritjeve të bien me shpejtësi, dhe kishte vetëm 250,000 vizitorë të huaj në vitin 2022.