Lajme nga Bota

Kam një dhimbje të madhe! Fjalët e Papa Françeskut për kishën në Turqi që mund të kthehet xhami

Kam një dhimbje të madhe! Fjalët e Papa Françeskut

Veç pandemisë, një nga lajmet që po përflitet në botë është rasti i kishës në Stamboll, që propozohet të kthehet në xhami.

Papa Françesku e komentoi shkurt lajmin lidhur me Kishën e Shën Sofisë, gjatë fjalimit të tij të së dielës.

Kam një dhimbje të madhe! Fjalët e Papa Françeskut

“Deti shkon përtej mendimeve të mia, shkon në Kostandinopojë dhe te Shën Sofia. Mendoj për Shën Sofian dhe kam një dhimbje të madhe”.

Vendimi i qeverisë turke për ta kthyer përsëri monumentin ikonë të Stambollit në një xhami, u bë pasi gjykata i hoqi titullin muze. Vendimi i Presidentit Erdogan tashmë ka marrë kritika të mëdha nga komunitetet e krishtera dhe ndërkombëtare.

Kam një dhimbje të madhe! Fjalët e Papa Françeskut