Lajme nga Bota

Kaos fluturimesh në Europë! Mijëra fluturime të anulluara

Kaos fluturimesh në Europë! Mijëra fluturime të anulluara

Gjatë ditëve të fundit, miliona udhëtarë nëpër Europë patën anulime ose vonesa në fluturime. Kjo është një situatë që ka nisur të ndërlikohet prej disa vitesh, por javën e fundit pati vonesa të rritura me 153%, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2023.


Shkaktarët kryesorë, sipas Corriere della Sera, janë moti i keq, mungesa e stafit dhe planifikimi i gabuar i linjave ajrore.

Gjysma e fluturimeve të anuluara në mbarë botën gjatë fundjavës ishin në Evropë. Vetëm më 28 qershor, rreth 600 fluturime u anuluan dhe 8000 të tjera u vonuan.

Në aeroportet angleze dhe spanjolle, nisjet u vonuan me më shumë se tri orë. Edhe më 1 korrik, rreth 70% e avionëve u nisën vonë në Amsterdam, Frankfurt, Paris (Charles de Gaulle), Londër (Heathroë dhe Gatëick), Madrid dhe Barcelonë.