Lajme nga Bota

Kaos në aeroportet e Mbretërisë së Bashkuar pasi sistemi kufitar ndërkombëtar dështon

Kaos në aeroportet e Mbretërisë së Bashkuar pasi sistemi

Një problem i sistemit kufitar ndërëkombëtar preku çdo aeroport britanik, duke shkaktuar kaos për udhëtarët.

Imazhet e shpërndara në internet treguan radhë të gjata në aeroportet kryesore. Ky problem përkoi edhe me një periudhë pushimesh zyrtare në Angli.

Për shkak të problemit, verifikimi i mjeteve të identifikimit u bë manualisht, pasi pajisjet dështuan së funksionuari.

Zemërimi i udhëtarëve shpërtheu edhe në rrjetet sociale.

Kaos në aeroportet e Mbretërisë së Bashkuar pasi sistemi

Përfaqësues të sigurisë sqaruan se ky problem nuk prek sigurinë kombëtare. Është vetëm çështje radhësh të gjata.

Njerëzit e frustruar jo në pak raste u konfrontuan me stafin, virtualisht dhe fizikisht madje.

Deri tani problemi është zgjidhur në aeroportet e mëdha të Mbretërisë së Bashkuar si Heathrow dhe Gatwick.