Lajme nga Bota

Kjo është bima që ka habitur shkencëtarët për një arsye

Kjo është bima që ka habitur shkencëtarët për

Ka kaq shumë mistere në këtë planet, dhe kjo ndodhi e fundit e shton akoma më shumë. Në vitin 2012 ra në duart e gjashtë shkencëtarëve rusë një farë bime 32 mijë vjeçare nga thellësia e akujve të Siberisë, rreth 125 metër nën tokë.

Kjo është bima që ka habitur shkencëtarët për

Nga kjo farë ka çelur lulja me emrin Silene stenophylla dhe kjo i ka habitur shkëncëtarët. Ata e morën farën dhe e dërguan në laborator, por nuk menduan kurrë se një farë luleje 32 mijë vjeçare do të arrinte të lulëzonte.

Kjo është bima që ka habitur shkencëtarët për

Se si ka mbijetuar kaq gjatë, askush nuk e di, megjithëse disa shkencëtarë në Australi kanë marrë përsipër të zbërthejnë AND-në e këtyre bimëve të lashta.

Ky zbulim do të ndihmojë më shumë shkencëtarët lidhur me ndryshimet klimatike dhe mënyrat se si të ruhen bimët.

Kjo është bima që ka habitur shkencëtarët për

Kjo është bima që ka habitur shkencëtarët për

Kjo është bima që ka habitur shkencëtarët për