Lajme nga Bota

Krahu i djathtë i Epstein dënohet me 20 vjet burg

Krahu i djathtë i Epstein dënohet me 20 vjet burg

Ghislaine Maxwell është dënuar me 20 vjet heqje lirie. Krahu i djathtë i Jeffrey Epstein u deklarua fajtore për rekrutimin dhe mashtrimin e vajzave adoleshente, të cilat më pas shfrytëzoheshin seksualisht nga Epstein dhe miqtë e tij të pasur.

Epstein i dha fund jetës në burg, teksa priste të merrte dënimin në vitin 2019. Kurse bashkëpunëtorja e tij Maxëell e mori dënimin orët e fundit. Ditët e fundit ajo mori mbrojtje të veçantë për të shmangur ndonjë sulm ndaj saj apo ndaj vetes.

Duke pasur parasysh llojin e krimeve që ka kryer, ajo mund të jetë në rrezik nga të burgosurat e tjera, kështu që do të vlerësohet situata, nëse në vazhdim do të jetë nevoja të izolohet nga pjesa tjetër.