Lajme nga Bota

Kryebashkiaku i Londrës refuzon propozimin për të ndërtuar sferën e Las Vegasit në Stratford

Kryebashkiaku i Londrës refuzon propozimin për të ndërtuar

Planet për një vend argëtimi të stilit Las Vegas "Sphere" në buzë të parkut Olimpik në lindje të Londrës janë refuzuar nga kryebashkiaku.

Sadiq Khan vendosi të hënën të refuzojë sferën gjigante të propozuar nga Madison Square Garden Entertainment Company (MSG) për tre arsye kryesore, duke përfshirë ndotjen nga drita.

Pjesa e jashtme e Sferës do të shfaqte reklama, të cilat vendasit thonë se do t'i ndalonin ata të flinin. Kompania tha se ishte e zhgënjyer nga vendimi i Londrës.

Vendimi përfundimtar do t'i shkojë Sekretarit të Komuniteteve, Michael Gove.

Khan e refuzoi projektin, duke përmendur sasinë e ndotjes nga drita që do të shkaktonte për banorët e Stratfordit, faturën e saj të madhe të energjisë elektrike dhe mungesën e vendeve të gjelbërta që do të kishte.