Lajme nga Bota

Kur do të heqë SHBA-ja kufizimet e udhëtimit?

Kur do të heqë SHBA-ja kufizimet e udhëtimit?

Presioni po rritet mbi SHBA-të për të hequr të gjitha kufizimet e udhëtimit, me qindra organizata udhëtimi që i kanë bërë një lutje të re qeverisë më 5 maj.

Aktualisht, pothuajse të gjithë pasagjerët duhet të bëjnë një test brenda një dite nga udhëtimi i tyre. Shumica e të huajve të pavaksinuar janë plotësisht të ndaluar të hyjnë.

Çfarë mendon industria e udhëtimit për rregullat e testimit?

Në shtyrjen më të fundit nga sektori i udhëtimeve, më shumë se 260 firma nënshkruan një letër drejtuar Shtëpisë së Bardhë të enjten e kaluar, duke kërkuar një "shfuqizimin urgjent" të rregullit të testimit para nisjes.

Kur do të heqë Shtetet e Bashkuara rregullin e testimit para nisjes?

Aktualisht, të gjithë udhëtarët - pavarësisht nga statusi i vaksinimit ose shtetësia - duhet të bëjnë një test për COVID-19 jo më shumë se një ditë përpara se të udhëtojnë me avion në SHBA. Testi mund të bëhet në çdo moment të ditës para se të udhëtoni.

Pranohen antigjeni i shpejtë, PCR dhe një sërë llojesh të tjera testesh . Nga kjo kërkesë përjashtohen vetëm fëmijët nën dy vjeç.

Pas mbërritjes, vizitorët e vaksinuar plotësisht nuk duhet të karantinohen, por rekomandohet të bëjnë një test tjetër viral brenda tre deri në pesë ditë pas mbërritjes. Të gjithë pasagjerëve të ajrit u kërkohet

Kur do të lejohen turistët e pavaksinuar të kthehen në SHBA?
Në përgjithësi, SHBA-ja nuk është e hapur për turistët e pavaksinuar. Të qenit i rikuperuar kohët e fundit nuk mjafton as për të hyrë.

Fëmijët nën 18 vjeç nuk kanë nevojë të vaksinohen për të vizituar Amerikën, dhe ka disa përjashtime të tjera për shtetasit jo amerikanë.

Tiranapost.al