Lajme nga Bota

Kush është Kristen Welker, gazetarja që drejtoi për 90 minuta debatin presidencial të Amerikës

Ironike sesi debatin e Trump (ku u fol e akuzua edhe për nxitje racizmi) e drejtoi vajza e një burri të bardhë dhe një gruaje me ngjyrë.

Kush është Kristen Welker, gazetarja që drejtoi për 90

Kristen Welker e nisi si praktikante në Today, pastaj u bë bashkë-moderatore e “Weekend Today” dhe mbrëmjen e kaluar drejtoi nga fillimi në fund, për 90 minuta debatin Trump-Biden.

Kush është Kristen Welker, gazetarja që drejtoi për 90

Kush është Kristen Welker, gazetarja që drejtoi për 90

Në ç`shtigje eci Kristen deri sot?

Kristen i hodhi hapat e para drejt ndjekjes së ëndrrës për t`u bërë gazetare kur u bë praktikante e NBC për Today, 20 vjet më parë.

Kush është Kristen Welker, gazetarja që drejtoi për 90

Ka kaluar nga prapaskena, në skenë, në bashkë-drejtimin e “Weekend Today” .

“Kjo është diçka për të cilën kam ëndërruar kaq shumë kohë dhe kam punuar shumë. Është shpërblimi i një jete. Është mbyllja e një cikli”, tha Kristen kur u bë pjesë e “Weekend Today” për të drejtuar programin e fundjavës.

Kush është Kristen Welker, gazetarja që drejtoi për 90

Vajza nga Filandelfia donte të bëhen gazetare që në klasën e gjashtë dhe më pas ndoqi Harvardin për të realizuar ëndrrën.

Jeta personale?

Kristen është vajza e një inxhinieri, kurse nëna e saj ka punuar në real estate. Kristen është e martuar që prej 2017-ës me John Hughes.

Kush është Kristen Welker, gazetarja që drejtoi për 90

Ironike sesi debatin e Trump e drejtoi vajza e një burri të bardhë dhe një gruaje me ngjyrë.

*Burimi Today