Lajme nga Bota

Lavrov: Anëtarësimi i Finlandës dhe Suedisë në NATO nuk do të bëjë shumë ndryshim

Lavrov: Anëtarësimi i Finlandës dhe Suedisë në NATO nuk

Sipas ministrit të jashtëm rus, anëtarësimi i Finlandës dhe Suedisë në NATO nuk do të bënte shumë ndryshim.

Duke folur në Moskë, Sergei Lavrov thotë se të dy vendet kanë marrë pjesë në stërvitjet ushtarake të NATO-s për shumë vite, por shton se përgjigja e vendit të tij ndaj vendimit të Suedisë dhe Finlandës do të varet nga forcat që NATO do të vendosë në territorin e tyre.

Rusia ka një listë zyrtare të shteteve "jomiqësore", të përbërë kryesisht nga anëtarë të NATO-s, si dhe vende joanëtare si Australia dhe Japonia, të cilat gjithashtu kanë vendosur sanksione ndaj Rusisë.