Lajme nga Bota

Marine Le Pen dështon në zgjedhjet e Francës. E majta bën histori

Marine Le Pen dështon në zgjedhjet e Francës. E majta bën

Supriza në zgjedhjet në Francë. Fronti i Ri Popullor i drejtuar Jean-Luc Mélenchon ka fituar shumicë e vendeve në parlamentin e ri francez.

Ekstremi i djathtë i Le Pen nga pretendente për të marrë drejtimin e qeverisë ka dalë forcë e tretë politike. Macron ka arritur të rimëkëmbë partinë, por sërish mbetet forcë e dytë.

Në fjalimin e parë pas fitores, Mélenchon i bëri thirrje Presidenti Macron që të pranojë humbjen dhe t’i jap drejtimin e qeverisë së majtës.

Më tej Melenchon theksoi se forca e tij do të qeverisë e vetme.

Kjo është përbërja e Asamblesë Kombëtare të Francës:

Fronti i Ri Popullor projektohet midis 171 dhe 187 vendeve, blloku Macronian i Ansamblit 152-163, Tubimi Kombëtar i Le Pen midis 134 dhe 152 vendeve.