Lajme nga Bota

Merkel mendon se janë ende në fillimin e pandemisë

Merkel mendon se janë ende në fillimin e pandemisë

“Ne jemi akoma në fillim të pandemisë”, tha Merkel. Gjermania ka përballuar me sukses luftën me koronavirusin, me numër relativisht të vogël viktimash, ka lehtësuar masat gjatë kësaj jave, gjithsesi kancelaria shpreh frikën e saj duke e konsideruar këtë periudhë fillimin e pandemisë.

Merkel tregoi se po e monitorojnë me kujdes situatën dhe se përgjegjësia është e përbashkët mes shtetit dhe qytetarëve.