Lajme nga Bota

Mesazhi i Papa Françeskut në vigjiljen e Pashkëve

Mesazhi i Papa Françeskut në vigjiljen e Pashkëve

Papa Françesku udhëhoqi vigjiljen tradicionale të Pashkëve, e cila zgjati më shumë se dy orë në Bazilikën e Shën Pjetrit në Vatikan.

Papa u kërkoi besimtarëve të gëzohen pavarësisht krizave politike apo shqetësimeve personale dhe globale. Ai përmendi pamëshirshmërinë e urrejtjes dhe mizorinë e luftës, të cilat thyejnë mallin për paqen botërore, por edhe egoizmin dhe indiferencën.

“Ndonjëherë ndjejmë se një gur varri është vendosur rëndë në hyrje të zemrës sonë, duke mbytur jetën, duke shuar besimin, duke na burgosur në varrin e frikës dhe hidhërimit, duke bllokuar rrugën drejt gëzimit dhe shpresës.Këtu është Pashka e Krishtit, këtu është forca e Zotit: fitorja e jetës mbi vdekjen, triumfi i dritës mbi errësirën, rilindja e shpresës brenda rrënojave të dështimit”, tha Papa.