Lajme nga Bota

Në disko, pa maska dhe pranë e pranë. Të rinjtë rusë po vënë në rrezik jetën e të gjithëve

Në disko, pa maska dhe pranë e pranë. Të rinjtë

Të rinjtë rusë kanë filluar t`i kthehen normalitetit dhe po rrezikojnë jetën e tyre dhe gjithë popullatës.

Në disko, pa maska dhe pranë e pranë. Të rinjtë

Pavarësisht rregullave anti-Covid ende në fuqi, si mbajtja e maskave dhe dorezave në ambientet e mbyllura, ata po vazhdojnë jetën sikur virusi të mos ekzistonte. Pa maska, pa doreza, ulur pranë e pranë në disko, fotot e tyre po bëjnë xhiron në media të ndryshme.

Në disko, pa maska dhe pranë e pranë. Të rinjtë

Megjithatë, deri tani, të paktën statistikisht, Rusia nuk ka pësuar rritje të rasteve. Në shtator është lajmëruar hapja e shkollave, kurse Metrotë dhe gjithë transporti publik është i hapur.

Në disko, pa maska dhe pranë e pranë. Të rinjtë

Në disko, pa maska dhe pranë e pranë. Të rinjtë

"Të gjithë duan thjesht të kthehen në një jetë normale," tha Roman R. Pometkov, për The New York Times, banakier në disko në Moskë dhe një i mbijetuar nga koronavirusi. "Koktejet dhe maskat nuk shkojnë së bashku”.

*Burimi The New York Times