Lajme nga Bota

Në moment të fundit NASA anulon fluturimin historik për në Mars, të dy astronautëve

Në moment të fundit NASA anulon fluturimin historik për në

NASA dhe SpaceX janë detyruar të anulojnë nisjen e sotme historike, për shkak të kushteve të këqija të motit.

SpaceX do të niste dy astronautë në hapësirë sonte, hapi i parë në rrugën drejt uljes në Mars.

Dy astronautë të NASA-s, Doug Hurley dhe Bob Behnken, u larguan nga Florida - fluturimi i parë hapësinor që do të nisej nga SHBA në nëntë vjet.

Por kushtet e këqija të motit e kanë detyruar NASA-në të riorganizojë fluturimin të shtunën, më 30 maj./ Burimi Mirror