Lajme nga Bota

Një adoleshent që jetoi në ditët e sotme shpallet Shenjtor

Një adoleshent që jetoi në ditët e sotme shpallet Shenjtor

Një adoleshent i njohur si Influences i Zotit pasi aftësia e tij në përhapjen e mësimeve të kishës katolike në internet bëri që të quhej kështu, do të bëhet shenjtori i parë millennials.

Carlo Acutis vdiq nga leuçemia në vitin 2006 në moshën 15-vjeçare dhe që nga vdekja e tij ka ndërtuar një ndjekje globale të besimtarëve të cilët e shohin atë si një model për të rinjtë modernë.

Një adoleshent që jetoi në ditët e sotme shpallet Shenjtor

Atij i vlerësohen dy mrekulli që kanë marrë bekimin e Papa Françeskut për t'u bërë shenjtor.

Mrekullitë zakonisht vlerësohen gjatë një periudhe prej disa muajsh.

Trupi i Karlos u zhvendos nga Londra në Asizin e Italisë dhe ai aktualisht prehet në ekspozitë krahas relikeve të tjera të lidhura me të.

Po cilat janë mrekullitë e tij?

E para është shërimi i studentit të universitetit në Firence, i cili kishte gjakderdhje në tru pas traumës së kokës. Dhe e dyta është shërimi i një fëmije brazilian që vuante nga një sëmundje e lindur që prekte pankreasin.

Nuk dihet ende se kur do të shpallet zyrtarisht shenjtor, pasi procesi ka nisur dhe është miratuar. Ai është Lumturuar që në vitin 2020.

Një adoleshent që jetoi në ditët e sotme shpallet Shenjtor

Personi i fundit që u shpall shenjtor ishte Maria Antonia de Paz y Figueroa, e njohur gjithashtu si Mama Antula, një motër fetare e shekullit të 18-të që u bë shenjtorja e parë femër e Argjentinës.