Lajme nga Bota

Nuk do t'ju duhet më pasaporta për të udhëtuar në vendin me pasaportën më të fuqishme në botë

Nuk do t'ju duhet më pasaporta për të udhëtuar në

Së shpejti, nuk do t'ju duhet pasaporta juaj për të udhëtuar nëpër aeroportin Changi të Singaporit.

Duke filluar nga viti 2024, aeroporti do të zëvendësojë kontrollet e pasaportave me procese të automatizuara.

Teknologjia biometrike dhe njohja e fytyrës do të përdoren për të lejuar pasagjerët të fluturojnë pa pasaporta.

Megjithatë, pasagjerët do të duhet ende të mbajnë dokumentet e tyre të udhëtimit për ulje në vende të tjera.

Singapori gjithashtu ka pasaportën më të fuqishme në botë

Singaporianët mund të ndihen veçanërisht krenarë për pasaportat e tyre , edhe pse dokumentet fizike fillojnë të bëhen më pak të rëndësishme në shtëpi.

Vendi i tyre zuri vendin e parë në renditjen e Indeksit të Pasaportave Henley këtë vit, duke e rrëzuar Japoninë nga vendi i parë.

Kjo sepse njerëzit nga Singapori gëzojnë akses pa viza në 192 destinacione udhëtimi nga 227 në mbarë botën.

Vendi është ngritur lart, duke fituar akses pa viza në 25 vende të tjera gjatë 10 viteve të fundit.