Lajme nga Bota

NY në kaos. Bllokohen rrugët dhe anulohen fluturimet prej dëborës

NY në kaos. Bllokohen rrugët dhe anulohen fluturimet prej

Një stuhi historike bore ka goditur sot Nju Jorkun me mbi 6 metra borë në disa vende, duke mbyllur rrugët dhe duke anuluar fluturimet e fundjavës para festës së Falenderimeve.

NY në kaos. Bllokohen rrugët dhe anulohen fluturimet prej

Sipas Shërbimit Kombëtar të Motit, reshjet totale të borës janë mbi 6 metra në dy lokacione. Orchard Park dhe Watertown.

NY në kaos. Bllokohen rrugët dhe anulohen fluturimet prej

NY në kaos. Bllokohen rrugët dhe anulohen fluturimet prej

Deri tani jane shënuar dy viktima nga moti ekstrem. Dy banorët humbën jetën si pasojë e arrestit kardiak në përpjekje për të pastruar broën përpara shtëpisë.

NY në kaos. Bllokohen rrugët dhe anulohen fluturimet prej

“Ne dërgojmë ngushëllimet tona më të thella dhe i kujtojmë të gjithëve se kjo borë është shumë e rrezikshme”, tha Poloncarz, drejtues i zonës, që u sugjeroi njerëzve të qëndrojnë në shtëpi dhe të mos tentojnë të pastrojnë broën.

NY në kaos. Bllokohen rrugët dhe anulohen fluturimet prej

Alarmi është lëshuar edhe për banorët e ëisconsin, Michigan, Indiana, Ohio dhe Pensilvani.