Lajme nga Bota

Ora e Hitlerit shitet në ankand për 1 milion dollarë

Ora e Hitlerit shitet në ankand për 1 milion dollarë

Kush do ta blinte orën e diktatorit më famëkeq të historisë? Doli në ankand në Alexander Historical Auctions, në Maryland dhe u shit për 1.1 milion dollarë.

Ora Huber kishte të gdhendura inicialet e tij A.H.

Ora e Hitlerit shitet në ankand për 1 milion dollarë

Shoqata e hebrenjve doli kundër këtij ankandi. Pse duhej të ofroheshin njerëz e shuma të majme për ta pasur? Pse duhej të nxirrej në në ankand.

Shtëpia e ankandit është përgjigjur duke thënë se kjo është një pjesë e historisë që gjithsesi duhet ruajtur.

Ora e Hitlerit shitet në ankand për 1 milion dollarë

Ora ishte dhuratë e vitit 1933 dhe nuk ishte e vetmja që doli në ankand. Një fustan që i përkiste gruas së Hitlerit, Eva Braun, foto me autograf të zyrtarëve nazistë u shitën gjithashtu.