Lajme nga Bota

Papa Françesku thotë se kënaqësia seksuale është dhuratë nga Zoti, por kujdes!

Papa Françesku thotë se kënaqësia seksuale është

Papa Françesku ka folur këtë herë për seksin.

Ai e ka konsideruar kënaqësinë seksuale si "dhuratë nga Zoti", por kujdes!

Papa shton më tej që duhet disiplinë dhe durim në aspektin e marrëdhënieve seksuale.

Ai gjithashtu u shpreh kundër pornografisë, për të cilën tha se sjelk "kënaqësi pa marrëdhënie" dhe mund të çojë në varësi.

Fjalimi i fundit i Papës në Vatikan u fokusua mbi atë që ai e quajti "demoni i epshit".

Ky fjalim u mbajt disa ditë pasi kreu i ri i doktrinës, Kardinal Victor Manuel Fernández, u sulmua për një libër që ai ka shkruar dhe botuar në fund të viteve 1990 për seksualitetin njerëzor.