Lajme nga Bota

Para 4 vjetësh kur duhet të shtypja egon dhe sharjet e Donald Trump! Michelle Obama rrëfen bisedën me Melania-n atë ditë

Para 4 vjetësh kur duhet të shtypja egon dhe sharjet e Donald Trump!

Këtë javë, kam reflektuar shumë se ku isha 4 vjet më parë. Hilary Clinton sapo kishte pësuar një humbje të vështirë me një diferencë shumë më të afërt sesa ajo që kemi parë këtë vit. U lëndova dhe u zhgënjeva - por votat ishin numëruar dhe Donald Trump kishte fituar. Populli amerikan kishte folur. Dhe një nga përgjegjësitë e mëdha të presidencës është të dëgjosh kur ata marrin vendime. Kështu që burri im dhe unë i udhëzuam stafet tona të bënin atë që George dhe Laura Bush kishin bërë për ne: të drejtonin një tranzicion të respektueshëm dhe pa ndërprerje të pushtetit - një nga shenjat dalluese të demokracisë amerikane. Ne ftuam njerëzit nga ekipi i presidentit të zgjedhur në zyrat tona dhe përgatitëm memorandume të hollësishme për ta, duke ofruar atë që kemi mësuar gjatë tetë viteve të fundit.

Duhet të jem e sinqertë dhe të them se asgjë nga këto nuk ishte e lehtë për mua. Donald Trump kishte përhapur gënjeshtra raciste për burrin tim që kishin vënë në rrezik familjen time. Kjo nuk ishte diçka që unë isha gati ta falja. Por e dija që, për hir të vendit tonë, duhej të gjeja forcën dhe pjekurinë për ta lënë zemërimin tim mënjanë. Kështu që unë e mirëprita Melania Trump në Shtëpinë e Bardhë dhe bisedova me të në lidhje me përvojën time, duke iu përgjigjur çdo pyetjeje që ajo kishte - nga vëzhgimi i shtuar që vjen me të qenit Zonja e Parë e deri tek ajo se si të rritësh fëmijë në Shtëpinë e Bardhë.

E dija në zemrën time se ishte gjëja e duhur për të bërë - sepse demokracia jonë është shumë më e madhe se egoja e dikujt. Dashuria jonë për vendin kërkon që ne të respektojmë rezultatet e zgjedhjeve edhe kur nuk na pëlqejnë ose dëshirojmë që ato të kenë shkuar ndryshe - presidenca nuk i përket asnjë individi ose ndonjë partie. Të pretendosh këtë, të luash së bashku me këto teori konspirative të pabazuara - qoftë për përfitime personale apo politike - do të thotë të vësh në rrezik shëndetin dhe sigurinë e vendit tonë. Kjo nuk është një lojë. Kështu që unë dua të nxis të gjithë amerikanët, veçanërisht udhëheqësit e kombit tonë, pavarësisht nga partia, të nderojnë procesin zgjedhor dhe të bëjnë pjesën e tyre për të inkurajuar një tranzicion të qetë të pushtetit, ashtu siç kanë bërë presidentët e ulur gjatë gjithë historisë sonë.

*Postimi i ish-Zonjës së Parë, Michelle Obama.

*Ndalohet ribotimi i artikullit pa burimin Tiranapost.al