Lajme nga Bota

Parada e Ditës së Falenderimeve me pandeminë në mendje

Parada e Ditës së Falenderimeve me pandeminë në mendje

Në vitin 1987, Snoopy fluturoi lart mbi turmat që ishin mbledhur përgjatë anës perëndimore të Parkut Qendror si një nga figurat më ikonike të heliumit që ecte përmes Paradës vjetore të Ditës së Falënderimeve të Macy.

Parada e Ditës së Falenderimeve me pandeminë në mendje

Në historinë e saj 96-vjeçare, as bora, as shiu, as erërat e errëta, madje as Depresioni i Madh nuk kanë shkaktuar anulimin e ngjarjes. Këtë vit, megjithatë, Macy’t iu desh të anulonte skenarin e zakonshëm dhe të planifikonte një paradë të re me pandeminë e koronavirusit në mendje.

Parada e Ditës së Falenderimeve me pandeminë në mendje

Parada të tjera në Neë York City ranë një nga një këtë vit. Zyrtarët e qytetit dhe shtetit thanë se do të ishte e pasigurt të vazhdohet me Paradën e Ditës së Shën Patrikut, Marshin e Krenarisë dhe Paradën e Ditës së Porto Rikanëve sepse ata tërhiqnin turma të mëdha.

Parada e Ditës së Falenderimeve me pandeminë në mendje

Parada e Ditës së Amerikës Perëndimore Indiane u detyrua të bëhet virtuale për arsye të ngjashme.

Por Parada e Ditës së Falënderimeve lundroi përpara, kryesisht për shkak se miliona njerëzve që marrin pjesë zakonisht u është thënë të qëndrojnë në shtëpi dhe ngjarja është zvogëluar në një shfaqje televizive.

Parada e Ditës së Falenderimeve me pandeminë në mendje

Rruga e paradës u shkurtua në një bllok nga 2 miljet e saj të zakonshme. Bandat e shkollës së mesme nga i gjithë vendi nuk do të marshojnë dhe në vend të rreth 2,000 mbajtësve të balonave për të koordinuar, do të ketë vetëm rreth 130.

 

*Artikulli i marrë nga NYTimes. Përkthyer dhe përshtatur për Tiranapost.al.