Lajme nga Bota

Pas 14 vitesh e majta rikthehet të qeverisë Britaninë e Madhe

Pas 14 vitesh e majta rikthehet të qeverisë Britaninë e Madhe

“Ia dolëm”, kështu u shpreh kryeministri i ardhshëm i Britanisë së Madhe, Keir Starmer.

Udhëheqësi i laburistëve Keir Starmer tha se 'ndryshimi fillon tani' pas fitores dërrmuese të partisë së tij në zgjedhjet e përgjithshme në Mbretërinë e Bashkuar.

Ai do të marrë detyrën nga Rishi Sunak dhe do të rikthejë në qeveri laburistët që prej 2010-ës kanë qenë në opozitë.

Pas 14 vitesh e majta rikthehet të qeverisë Britaninë e Madhe

Laburistët parashikohet të formojnë qeverinë e ardhshme, me një shumicë prej 166 vendesh.

Sunak u tha mbështetësve të tij: 'Populli britanik ka dhënë një verdikt të qartë sonte, ka shumë për të mësuar... dhe unë marr përgjegjësinë për humbjen.'