Lajme nga Bota

Periudha më e mirë për të gjetur punë 

Periudha më e mirë për të gjetur punë

Kur jeni në kërkim të punës, dëshironi ndonjë nxitje që mund t'ju ndihmojë të rrisni shanset tuaja për t'u punësuar.

Kjo është arsyeja pse nuk është për t'u habitur që "Rritja e Shtatorit" është aktualisht në trend në TikTok, pasi shumë rekrutues dhe trajnerë të karrierës parashikojnë se koha gjatë shtatorit deri në fund të tetorit është më e mirë për të gjetur një punë.

"Unë kam qenë në industrinë e rekrutimit që nga '99. Dhe është shumë reale,” tha Laurie Chamberlin, Shefe e Rekrutimit të një kompanie në Amerikën e Veriut.

“Punësimi ngadalësohet gjatë verës për shkak të pushimeve– kjo e bën planifikimin të ndërlikuar dhe shpesh mund të çojë në procese më të gjata”, tha Bonnie Dilber, një menaxhere rekrutimi me kompaninë e automatizimit të aplikacioneve Zapier.

“Dhe ekipet e rekrutimit e dinë se ne do të hasim të njëjtën gjë në nëntor dhe dhjetor. Kjo e bën shtatorin dhe tetorin një kohë vërtet ideale për t'u punësuar pasi është një periudhë kur shumica e njerëzve janë në detyrë dhe të disponueshëm”.