Lajme nga Bota

Pesë librat që Bill Gates sugjeron të lexoni këtë verë nuk janë të zgjedhura rastësisht

Pesë librat që Bill Gates sugjeron të lexoni këtë

Kur vjen puna tek librat, zgjedhjet e miliarderit Bill Gates janë gjithmonë pikante. Thuajse çdo vit, në çdo sezon ai sugjeron libra për të lexuar, të cilat i poston në blogun e tij personal. Nisur edhe nga pandemia e koronavirusit ai thotë se është e rëndësishme të dimë edhe më shumë tek marrëdhënia e ndërlikuar mes njerëzimit dhe natyrës: Ndoshta për shkak se jeta e të gjithëve është prekur nga një virusi, apo ndoshta për shkak se kam kaluar dy muajt e fundit duke folur për atë që duhet të bëjmë për të shmangur një katastrofë klimatike.

Bill Gates botoi vetë një libër në muajin shkurt me titullin L Si të shmangim një katastrofë klimatike dhe përparimet që na duhen, duke theksuar urgjencën e ndryshimit të klimës dhe një plan për mënyrën e adresimit të problemit.

"Cilado qoftë arsyeja, shumica e librave në listën time të leximeve verore këtë vit prekin atë që ndodh kur njerëzit bien në konflikt me botën përreth tyre", tregon Gates.

Këto janë pesë librat që Bill Gates rekomandon për t’u lexuar këtë verë:

1-‘Under a White Sky: The Nature of the Future’-Elizabeth Kolbert

Pesë librat që Bill Gates sugjeron të lexoni këtë

2-‘A Promised Land’- Barack Obama

Pesë librat që Bill Gates sugjeron të lexoni këtë

3-‘Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric’-Thomas Gryta andTed Mann

Pesë librat që Bill Gates sugjeron të lexoni këtë

4-‘The Overstory’-Richard Powers

Pesë librat që Bill Gates sugjeron të lexoni këtë

5-‘An Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives’- Matt Richtel

Pesë librat që Bill Gates sugjeron të lexoni këtë

Për më shumë klikoni linkun origjinal këtu.

*Tiranapost.al.