Lajme nga Bota

Po sikur librat t'i dëgjosh rrëfyer nga zëri i aktorëve që nuk jetojnë më? E bën të mundur AI

Po sikur librat t'i dëgjosh rrëfyer nga zëri i aktorëve

Dëgjimi i zërit të Sir Laurence Olivier në takimet e punës mund të mos ju ofrojë të njëjtin emocion si të shikoni aktorin e mirënjohur anglez në skenë ose në ekran, por mund ta bëjë më interesant.

Ky është vizioni i startup-it të inteligjencës artificiale ElevenLabs, i cili këtë javë njoftoi se fansat e ikonave të Hollivudit si Judy Garland dhe James Dean tani mund të dëgjohen duke lexuar libra, artikuj apo tekste të tjera dixhitale.

Kompania tha se kishte arritur marrëveshje me autorësinë e Olivier, Garland, Dean dhe Burt Reynolds për të shtuar zërat e tyre në një bibliotekë me audio të gjeneruar nga AI në aplikacionin e ri Reader të ElevenLab. Produkti i lejon përdoruesit të dëgjojnë tekstin në telefon, me zërat e aktorëve të disponueshëm për transmetim individual.