Lajme nga Bota

Policët italianë të frustruar pasi iu dhanë të përdornin maska ngjyrë rozë

Policët italianë të frustruar pasi iu dhanë të

Një numër maskash rozë iu ndanë forcave të policisë në disa provinca italiane gjatë javëve të fundit.

Por një sindikatë e oficerëve të policisë italiane ka denoncuar masën, duke thënë se ngjyra mund të "dëmtojë imazhin e institucionit".

Në një letër drejtuar kreut të policisë kombëtare, sekretari i përgjithshëm i Sindikatës Autonome të Policisë (SAP) protestoi kundër maskave.

Stefano Paoloni tha se maskat rozë ishin të papërshtatshme për oficerët dhe e quajti vendimin për miratimin e blerjes të hutuar.

“Ne bëjmë thirrje për veprim të menjëhershëm për të siguruar që kolegët të shërbejnë me maska ??me ngjyra të tjera, p.sh. e bardhë, blu, apo e zezë”, shtohet në një deklaratë .

Sindikata shtoi se nuk është e paragjykuar ndaj ngjyrës, por ka kundërshtuar politikën e rreptë të uniformave të oficerëve të policisë.

Në Itali, maskat e fytyrës janë të detyrueshme në të gjitha hapësirat publike të brendshme dhe të jashtme, ndërsa maskat FFP2 duhet të vishen kur përdorni transportin publik, ose kur hyni në teatro, salla koncertesh dhe kinema deri në prill.

Në Twitter, zëvendësministrja italiane për infrastrukturën Teresa Bellanova tha se “respekti për uniformën nuk vjen nga ngjyrat, por nga sjellja dhe puna e burrave dhe grave që e veshin atë”.

Tiranapost.al