Lajme nga Bota

Policët që ndërhynë në sulmin e Capitol Hill rezultojnë të infektuar me Covid

Policët që ndërhynë në sulmin e Capitol Hill

Që nga sulmi i 6 janarit në Capitol, 38 punonjës të Policisë në SHBA kanë rezultuar pozitivë ndaj Koronavirusit. Lajmin e dha kreu i sindikatës së oficerëve. 

Dhe sigurisht oficerët e kanë shpërndarë më pas edhe tek të afërm dhe familjarë kështu që zinxhiri i infektimeve ka qenë i gjerë.

Pas protestës, edhe disa kongresmenë rezultuan pozitiv dhe për kërë fajësuan kolegët që nnuk mbajtën maska në dhomat që u mblodhën për t`i shpëtuar sulmit të protestuesve në Capitol.

Numri i policëve të prekur mund të rritet. Atë ditë në protestë u angazhuan plot 1400 oficerë policie. 

*Artikulli i Washington Post u përshtat në shqip nga Tiranapost.al