Lajme nga Bota

Policia e Zelandës së Re fut hixhabin në uniformën zyrtare

Policia e Zelandës së Re fut hixhabin në uniformën zyrtare

Policia e Zelandës së Re ka futur hixhabin në uniformën zyrtare për të inkurajuar më shumë gra muslimane që t’i bashkohen.

Zeena Ali do të bëhet oficerja e parë që mban hixhabin si pjesë të uniformës zyrtare.

Një zëdhënës tha që ato kishin për qëllim krijimin e një shërbimi "gjithëpërfshirës" që pasqyron "komunitetin e larmishëm" të vendit.

Forca të tjera si Policia Metropolitane në Londër dhe Policia Skoci ofrojnë mundësinë e një hixhabi në uniformë.

Në Mbretërinë e Bashkuar, Policia Metropolitane në Londër miratoi një hixhabin në vitin 2006.

Policia e Zelandës së Re tha se puna për zhvillimin e hixhabit për uniformën e saj filloi në fund të vitit 2018 në përgjigje të një kërkese nga stafi i policisë që vizitoi shkollat ??e mesme.

Zeena Ali ishte rekrutimi i parë që e kërkoi atë si pjesë e uniformës.

Ali lindi në Fixhi dhe u zhvendos në Zelandën e Re kur ishte fëmijë dhe vendosi të bashkohej me policinë pas sulmit terrorist të Christchurch.

"Kuptova që më shumë gra myslimane ishin të nevojshme në polici, për të shkuar dhe mbështetur njerëzit," i tha ajo të përditshmes kombëtare.

*Artikulli i marrë nga BBC. Përkthyer dhe përshtatur për Tiranapost.al.