Lajme nga Bota

Portugalia zgjat rregullat për Covid-n! Çfarë paralajmërohet për në vjeshtë

Portugalia zgjat rregullat për Covid-n! Çfarë

Portugalia ka zgjatur rregullat e saj për COVID-n deri në fund të gushtit, por mbetet e hapur për të gjithë udhëtarët.

Që nga korriku, vendi ka mirëpritur vizitorët pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit, pa pasur nevojë të bëjnë një test apo të plotësojnë ndonjë formular.

Megjithatë, një gjendje e jashtëzakonshme është ende në fuqi, të cilën Këshilli i Ministrave Portugez sapo e ka zgjatur deri më 31 gusht. Rregullat e reja thonë që të gjithë personat mbi 10 vjeç duhet të mbajnë maska për fytyrën në transportin publik dhe kur udhëtojnë me taksi ose mjete të tjera transporti.

Ministrja Mariana Vieira da Silva madje paralajmëroi se "masa shtesë" mund të futen në vjeshtë nëse pandemia përkeqësohet.