Lajme nga Bota

Protestuan kundër rritjes së çmimeve, mbi 160 të arrestuar në Turqi

Protestuan kundër rritjes së çmimeve, mbi 160 të arrestuar

Në disa nga qytetet turke, në sheshet kryesore, njerëzit janë ngritur kundër rritjes së çmimeve. Mediat turke kanë publikuar pamjet kur situata është tensionuar mes protestuesve dhe policisë. Sipas të dhënave zyrtare janë arrestuar mbi 160 protestues.

Protestuan kundër rritjes së çmimeve, mbi 160 të arrestuar

30 individë janë arrestuar në Beshiktash të Stambollit dhe 22 të tjerë në Sisli. Të tjerë, në rajone të tjera. Të gjithë akuzohen për protestim të paligjshëm.

Protesta është mbajtur sot në Ditën Ndërkombëtare të Punëtorëve dhe protestuesit kanë kërkuar veç uljes së çmimeve edhe rritjen e pagës minimale.