Lajme nga Bota

Qeni besnik që detekton eksploziv merr medalje nga Zelensky

Qeni besnik që detekton eksploziv merr medalje nga Zelensky

Volodymyr Zelensky i dhuroi qenit të famshëm ukrainas Patron që nuhatte minat dhe pronarit të tij një medalje. Dekorimi u bë në shenjë mirënjohje për shërbimin e tyre të përkushtuar ndaj pushtimit rus.?

Qeni i Jack Russell ka zbuluar më shumë se 200 eksplozivë dhe parandalimin e shpërthimit të tyre që nga fillimi i luftës, duke u bërë shpejt një simbol i qenit patriot.?

Qeni besnik që detekton eksploziv merr medalje nga Zelensky

Presidenti i Ukrainës e dha çmimin në një konferencë shtypi në Kiev me Justin Trudeau, kryeministrin kanadez. Patroni lehu dhe tundi bishtin, duke shkaktuar të qeshura tek të pranishmit.

“Sot dua të shpërblej ata heronj ukrainas që po pastrojnë vendin tonë nga minat. Dhe së bashku me heronjtë tanë, një xhenier i vogël i mrekullueshëm - Patron - i cili ndihmon jo vetëm për të neutralizuar eksplozivët, por edhe për t'u mësuar fëmijëve tanë rregullat e nevojshme të sigurisë në zonat ku ka një kërcënim nga minat', tha Zelensky.