Lajme nga Bota

Qyteti austriak proteston kundër turizmit masiv

Qyteti austriak proteston kundër turizmit masiv

Vendasit në qytetin austriak të Hallstatt kanë marrë pjesë në një protestë kundër turizmit masiv.

Hallstatt, i cili është një sit i Trashëgimisë Botërore, ka pak më shumë se 700 banorë - por merr deri në 10,000 vizitorë në ditë gjatë sezonit të lartë.

Qyteti austriak proteston kundër turizmit masiv

Banorët kërkojnë kufizimin e numrit të turistëve ditorë dhe ndalimin e autobusëve turistikë pas orës 17:00 me orën lokale.

Ndërsa turizmi ka qenë i mirë për ekonominë e Hallstatt, disa vendas thonë se ka thjesht shumë vizitorë.

Hallstatt, me shtëpitë e tij të vjetra piktoreske në brigjet e një liqeni alpin të rrethuar nga male të thepisura, është bërë një pikë e nxehtë turistike vitet e fundit.