Lajme nga Bota

Republikanët e Trump kryesojnë Kongresin

Republikanët e Trump kryesojnë Kongresin

Në SHBA po numërohen votat për Kongresin, pushtetin më të madh ligjvënës.

Deri tani kryesojnë Republikanët e Trump me 206 vende nga 180 që kanë marrë Demokratët.

Kogresi ka 535 dhe dy Dhoma: Dhoma e Përfaqësueve dhe Senati.

Në Senat, deri tani janë në barazim votash, por sipas projeksioneve, Demokratët pretendojnë më shumë.