Lajme nga Bota

Rezultatet e censusit të popullsisë do të publikohen në muajin qershor

Rezultatet e censusit të popullsisë do të publikohen në

Drejtoresha e Institutit të Statistikave, Elsa Dhuli, në një deklaratë për mediat ku foli në lidhje me të dhënat e censusit të popullsisë.

Ajo tha se të dhënat që lidhen me demografinë, arsimin, shëndetësinë dhe ekonominë po përpunohen për t’iu ardhur në ndihmë më vonë qytetarëve përmes orientimit të politikave publike.

Drejtoresha e INSTAT theksoi se të dhënat e censusit pritet të publikohen në muajin qershor.

“Do gati për publikim në qershor. Të dhënat do të bëjnë informacione mbi demografinë, arsimin, shëndetin, duke krijuar grupe statistikash për përdorimin e tyre. Bazë e fortë për planin e politikave dhe të bëjë pamjen e programit për pamjen e jashtme të publikut”, u shpreh Dhuli.

Tiranapost.al