Lajme nga Bota

Roza, ngjyra e protestës politike në SHBA

Roza, ngjyra e protestës politike në SHBA

Këtë javë, të famshëm si Kerry Washington, Amy Schumer dhe Zoe Saldana postuan selfie në Instagram me kostum rozë në shenjë proteste nën logon "gratë votojnë". Veshjet janë pjesë e një grupi që frymëzon vajzat në lëvizje politike.

"Për dhjetëra miliona njerëz që e gjejnë veten duke kërkuar ndryshim në sistemin tonë politik dhe për demokracinë amerikane, ngjyra rozë është thirrja e re e betejës", ka thënë Andrew Burnstine, profesor në Lynn College.

Roza, ngjyra e protestës politike në SHBA

Hillary Clinton, veshi një kostum të tillë duke u bërë model për shumë të tjerë dhe postoi fotografi në Instagramin e saj me mbishkrimin: “I dua këto kostume dhe vajzat e zonja që i mbajnë ato”.