Lajme nga Bota

Rritja e moshës së pensionit/ Vijojë protestat, por Macron nuk kthehet pas

Rritja e moshës së pensionit/ Vijojë protestat, por Macron nuk

Në ditën e nëntë të protestave në Francë dhe grevave, Macron shfaqet i vendosur në vendimin e tij.

"Reforma nuk është luks dhe argëtim, por domosdoshmëri për shtetin", tha Macron.

Franca është në kaos prej protestave. Punëtorët e pakënaqur prej planit për të rritur moshën e pensionit, kanë dalë në rrugë dhe kanë shpërthyer në demonstrata.

Ligji do të hyjë në fuqi deri në fund të këtij viti.

Macron nuk kthehet pas dhe protestuesit kanë deklaruar se nuk dorëzohen.