Lajme nga Bota

Rusët nxjerrin në shitje shtëpinë e Presidentit Zelensky

Rusët nxjerrin në shitje shtëpinë e Presidentit Zelensky

Rusët e kanë shtetëzuar dhe do nxjerrin në shitje shitje shtëpinë e Presidentit Zelensky në Krime, zonë e aneksuar.

Vladimir Konstantinov, kryetari i parlamentit të Krimesë, tha se asetet do të shiten në tetë ankande.

Të konfiskuara janë 100 prona ukrainase që përfshijnë ambiente banimi, objektet e kujdesit shëndetësor dhe vendpushimet apo ambientet tregtare. Ato u përkasin biznesmenëve ukrainas.

Nga shitja e tyre pritet të grumbullohen rreth 8 milionë euro.