Lajme nga Bota

Rusia ndërpret furnizimin me energji elektrike në Finlandë

Rusia ndërpret furnizimin me energji elektrike në Finlandë

Rusia do të ndërpresë furnizimin me energji elektrike në Finlandë në fundjavë.

“Ne jemi të detyruar të pezullojmë importin e energjisë elektrike duke filluar nga 14 maji,” tha në një deklaratë RAO Nordic, një degë e kompanisë energjetike shtetërore ruse Inter RAO, duke shtuar se nuk kishte marrë pagesë për shitjet në maj.

Kjo lëvizje vjen pasi udhëheqësit e Finlandës deklaruan se shteti i i tyre duhet të aplikojë për t’u bashkuar me NATO-n pa u vonuar.

Sipas BBC, Finlanda blen vetëm 10% të energjisë elektrike të saj nga Rusia dhe sipas Fingrid ajo do të kompensojë mungesën duke marrë më shumë energji nga Suedia dhe duke rritur prodhimin në Finlandë.