Lajme nga Bota

Sa para të kursyera kanë amerikanët në të 30-at

Sa para të kursyera kanë amerikanët në të 30-at

Njerëzit në të 30-at mund të jenë shumë larg nga objektivat e tyre të kursimit për pensionin, por ata kanë mjaft kohë për të hyrë në rrugën e duhur.

Mesatarisht, amerikanët thonë se kanë nevojë për rreth 1.46 milionë dollarë të kursyera për të dalë në pension të qetë. Dhe për Millenials, shumica e të cilëve janë në të 30-at, ky numër është pak më shumë se 1.6 milionë dollarë.

Megjithatë, shumë në të 30-at e tyre kanë shumë më pak se kaq të kursyera.

Bilanci mesatar është rreth 22,100 dollarë, sipas të dhënave më të fundit.

Mbi një e treta e njerëzve përmendin rritjen e kostos së jetesës si një pengesë për arritjen e objektivave të tyre të daljes në pension.