Lajme nga Bota

SHBA mbyll në shtëpi gjysmën e popullsisë

SHBA mbyll në shtëpi gjysmën e popullsisë

SHBA ka kyçur në shtëpi 51% të popullsisë. 15 shtete me 166 milionë banorë janë në karantinë totale. 2 shtete të tjera pritet t`i marrin vendimet brenda kësaj jave.

Shtëpia e Bardhë miratoi gjithashtu një paketë ndihme ekonomike prej 2 trilionë dollarësh: nga të cilat 250 miliardë dollarë do shkojnë për familjet në nevojë, 350 miliardë dollarë për kredi për biznesin e vogël, 500 miliardë dollarë në kredi për kompanitë e prekura nga kriza dhe 250 miliardë dollarë në përfitime të sigurimit të papunësisë.