Lajme nga Bota

Shpallet “Fotografi Historik” për vitin 2021. Objekti i fotografuar është një far në Uells

Shpallet “Fotografi Historik” për vitin 2021. Objekti i

Steve Liddiard është shpallur fituesi i Çmimeve të Fotografit Historik të vitit 2021, për fotografinë e tij të farit Whiteford Point Lighthouse në Gadishullin Gower, Uells.

Ndërsa kategoria e Anglisë Historike u fitua nga pamja e Sam Binding për urën e famshme Clifton Suspension Bridge në Bristol gjatë një agimi të mjegullt.

"Fari u ndërtua në 1865 sipas një projekti nga John Bowen, nga Llanelli, për të shënuar brigjet e Whiteford Point, duke zëvendësuar një strukturë të mëparshme të grumbulluar të vitit 1854, nga e cila nuk ka mbetur asgjë. Është e vetmja kullë prej gize e rrëmbyer nga valët e kësaj madhësia në Britani”, shpjegon zoti Liddiard.

Regjistrimet në konkurs u vlerësuan për origjinalitetin, përbërjen dhe aftësitë teknike krahas historisë që qëndron pas paraqitjes dhe ndikimit të saj historik.

"Çmimet demonstrojnë përkushtimin e madh të pjesëmarrësve kur përpiqen të kapin atë pamje të përsosur, qoftë kur ngrihen në fund të natës për të kapur lindjen e përsosur të diellit apo ngjitje, ecje dhe ecje në rrugën e tyre për të zbuluar vende të largëta nga e kaluara jonë”, tha historiani Dan Snow, i cili ishte gjyqtar i garës.

Tiranapost.al