Lajme nga Bota

Shpërthimi i korrupsionit! Qeveria e Libanit jep dorëheqjen

Shpërthimi i korrupsionit! Qeveria e Libanit jep dorëheqjen

Kryeministri i Libanit dhe kabineti i tij qeveritar japin dorëheqjen, pak ditë pas shpërthimit fatal në Bejrut. Më herët dy ministra dhënë dorëheqjen, ai i drejtësisë dhe ministri i financave. 

Shpërthimi i korrupsionit! Qeveria e Libanit jep dorëheqjen

Vendimi vjen pas protestave masive të banorëve të cilët kanë kritikuar qeverinë për mbajtjen e lëndëve të rrezikshme në depot pranë portit të Bejrutit, duke mos garantuar sigurinë dhe jetën. 

Shpërthimi i korrupsionit! Qeveria e Libanit jep dorëheqjen

Presidenti Michael Aoun i cili ka refuzuar thirrjet për një hetim të pavarur ndëkombëtar lidhur me shpërthimin është përballur gjithashtu me presionin e largimit nga detyra.

Shpërthimi i korrupsionit! Qeveria e Libanit jep dorëheqjen

Të martën e kaluar shpërthyen më shumë se 2000 ton nitrat amoniumi, duke marrë jetët e 136 personave dhe me më shumë se 6000 të plagosur. Pjesë të kryeqytetit Bejrut janë shkatërruar duke lënë mijëra banorë pa shtëpi.

Shpërthimi i korrupsionit! Qeveria e Libanit jep dorëheqjen

Shpërthimin në Liban të shumtë janë ata që e komentojnë si simbol të korrupsionit. Banorët janë revoltuar dhe duan ndryshim.