Lajme nga Bota

Shqipëri - Itali njohin vitet e punës për pensionin! Përfitojnë mbi 500 mijë shqiptarë

Shqipëri - Itali njohin vitet e punës për pensionin!

Italia dhe Shqipëria firmosin Marrëveshjen për sigurimet shoqërore, nga e cila do të përfitojnë pensionet shqiptarët që punojnë në Itali por dhe shtetasit italianë që punojnë në Shqipëri.

Ministri i Jashtëm i Shqipërisë Igli Hasani dhe homologu italian Antonio Tajani firmosën sot (6 shkurt 2024) marrëveshjen

"Një marrëveshje e rëndësishme. Kishte 15 vite 12 prisnim këtë firmë të cilën e formalizuam sot dhe garanton të drejtat e punonjësve italianë dhe punëtorëve shqiptarë në Itali" tha Tajani.