Lajme nga Bota

Shtimi i abuzimeve seksuale, ky shtet vendos të kastrojë kimikisht agresorët

Shtimi i abuzimeve seksuale, ky shtet vendos të kastrojë kimikisht

Pakistani ka vendosur të kastrojë kimikisht autorët e sulmeve seksuale, të dënuar për përdhunim në mënyrë përsëritëse.

Parlamenti, miratoi një ligj të ri pas disa protestave të mëdha në vend pas shtimit të rasteve të përdhunimit të grave dhe fëmijëve.

Kastrimi kimik, një përdorim i drogave për të reduktuar aktivitetin seksual, është i ligjshëm në disa vende si Korenë e Jugut, Poloninë, Republikën Çeke dhe disa shtete të SHBA-së.

Tiranapost.al