Lajme nga Bota

Si karkalecat po përdoren për të shpëtuar jetë në Ukrainë

Si karkalecat po përdoren për të shpëtuar jetë në

Një pëlhurë "kundër gjakderdhjes" e bërë nga lëvozhgat e karkalecave po shpëton mijëra jetë në Ukrainë, sipas një mjeku të NHS që punon në zonën e luftës.

Fashat janë të veshura me një ekstrakt të njohur si chitosan që mund të ndalojë gjakderdhjen duke formuar mpiksje.

Të prodhuara nga Nonwovenn në Somerset, fashat janë në kutitë e ndihmës së parë që i dërgohen ushtrisë ukrainase.

Si karkalecat po përdoren për të shpëtuar jetë në

Dr Iryna Rybinkina tha: "Kjo ka shpëtuar shumë jetë, mijëra prej tyre, dua të them."

Anestezistja konsulente kardiake la punën e saj në Brighton për të trajnuar mjekë në vijën e parë dhe i ka përdorur fashat shumë herë.

Ajo thotë se i përdor ato së bashku me fasha të tjera kompresuese në fushën e betejës.