Lajme nga Bota

Si të dallosh një person të pandershëm që hiqet ndryshe? Ish agjenti i FBI zbulon 8 karakteristika

Si të dallosh një person të pandershëm që hiqet

Çdo person ka diçka për të fshehur dhe diçka për të zbuluar. Miqtë, bashkëpunëtorët, partneri apo shefi, në të vërtetë mund të kenë qëllime të tjera ndaj jush, por arrijnë me zotësi të maskohen.

Si ish agjent special i FBI-së, Robin Dreeke ka kaluar 21 vite duke zbuluar të dhëna për njerëz, qëllimi i të cilëve është mashtrimi dhe hileja. Përmes viteve ai ka njohur dhe ka ndërtuar disa modele kryesore dhe përmes kësaj arrin të parashikojë se çfarë qëllimi ka në të vërtetë një person i pandeshëm!

Lexo më poshtë 8 karakteristikat

1. Ata flasin në mënyrë absolute, me terma të tilla si ‘gjithmonë’ dhe ‘kurrë’.

Njerëzit që janë të besueshëm kanë tendencë të përdorin fjalë që zbusin të folurat në mënyrë absolute, të tilla si "zakonisht", "shpesh", "ndoshta", praktikisht "," ndonjëherë dhe" përgjithësisht ".

2. Ata mburren duke minimizuar arritjet e tyre.

E nisin me fjalë të mëdha dhe me superlativa, por kur e shohin se nuk marrin një vlerësim, mundohen të flasin sikur kanë bërë një gjë të zakonshme. Por brenda vetës së tyre ata po mundohen të gjejnë metoda të tjera që të marrin vlerësimin tuaj.

3. Ata përpiqen t'ju kënaqin duke gjykuar njerëzit që i njihni të dy.

Dhe ndërkohë ju që pyesni veten: Çfarë mund të thotë për mua me të tjerët?

4. Ata janë shumë mbrojtës.

Karakteristikë e rrezikshme! Dhe një nga më të zakonshmet. Shumë njerëz mendojnë se nëse mohojnë diçka, ajo pushon së ekzistuari. Ata i kthejnë kritikat ndaj vetvetes në një shaka ose në një deklaratë fyese që nuk ka kuptim. Ata veprojnë në mënyrë agresive pasive. Ata e ndryshojnë temën. Ata shtrembërojnë "akuzën". Ose thjesht tërhiqen. Këto janë mënyrat që njerëzit e pandershëm vendosin mburojat e tyre.

5. Ata kanë qejf të debatojnë.

6. Flasin shumë dhe thonë shumë pak gjëra që vërtetë kanë rëndësi.

7. Ata nuk dinë të kërkojnë falje.

8. Shfaqin gjuhë të pakëndshme të trupit.

*CNBC, Tiranapost.al.