Lajme nga Bota

Stoltenberg: Të gjithë aleatët e NATO-s janë dakort për anëtarësimin e Ukrainës

Stoltenberg: Të gjithë aleatët e NATO-s janë dakort për

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, në Samitin e Bukureshtit konfirmoi dakortësinë e shteteve aleate të NATO-s për anëtarësimin e Ukrainës.

“Të gjitha aleatët janë dakord që dera e NATO-s mbetet e hapur, se Ukraina do të bëhet anëtare e aleancës dhe se Rusia nuk mund të vërë veton ndaj saj”, tha Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s.

Stoltenberg u shpreh gjithashtu se NATO do të vijojë mbështetjen e saj ndaj Ukrainës.

“Ne do të forcojmë mbështetjen tonë për Ukrainën me një paketë ndihme shumëvjeçare për ta ndihmuar atë të kalojë nga epoka sovjetike në standardet e NATO-s dhe ta sjellë Ukrainën më afër NATO-s”,