Lajme nga Bota

Strategjia e Italisë për vaksinimin: Personat që janë infektuar do të marrin një dozë

Strategjia e Italisë për vaksinimin: Personat që janë

Italia e ka akoma në konsideratë dhënien e vetëm një doze vaksine për të gjithë ata që e kanë kaluar koronavirusin.

“Dhënia e një doze të vetme të vaksinës mund t`u jepet atyre që janë nfektuar dhe kanë pasur simptoma ose kanë qenë asimptomatik në 3-6 muajt e fundit”, deklaroi ministria e shëndetësisë.

Franca dhe Spanja do veprojnë thuajse njësoj. Kjo bëhet për shkak të numrit të pakët të dozave dhe kursimit të tyre.

Kurse Anglia po u jep të gjithëve vetëm dozën e parë, duke e zgjatur periudhën midis dozës së parë dhe të dytës, për të vaksinuar sa më shumë njerëz.

*Artikulli i Reuters u përshtat në shqip nga Tiranapos.al